Hjem
 
Antall besøkende:   35760
 
Gode grunner
 
Argumenter mot
 
 
 
Kontakt oss
 
 
Folkeaksjonen for boplikt


ingrid og anna
Friday 31. August 2007

Et sted å vende hjem til?
 


ImageVi har lagt merke til at det er svært få unge som hittil har tatt del i bopliktdebatten. Dette syns vi er noe merkelig, i og med at det er oss unge det virkelig kommer til å gå utover dersom boplikten blir opphevet. Politikerne bør ta hensyn til den yngre generasjon, spesielt kanskje de som ikke er gamle nok til å få sin stemme hørt på valgdagen.

For mange unge på Tjøme er det én ting som er sikkert: vi kommer til å flytte herfra. Men det betyr ikke at vi ikke vil ha muligheten til å komme tilbake etter fullført studie etc. Dersom boplikten blir opphevet frykter vi – som mange andre - at boligprisene vil stige så mye at vi som nyutdannede ikke har råd til å flytte hjem igjen. I følge bopliktforsker Norman Aanesland vil ikke oppheving av boplikten ha noen virkning på vanlige bolighus. Dette syns vi høres naïvt ut. Særlig med tanke på at eiendomsmeglere allerede har begynt å avertere med at boplikten kanskje snart forsvinner. Tjøme, som kun ligger et kvarter unna Oslo med helikopter er jo som vi alle vet ideelt som fritidssted for Osloborgere som har råd til det. Når vi unge eventuelt ønsker å flytte tilbake til barndomskommunen vil det naturligvis være umulig for oss å konkurrere med disse i eiendomsmarkedet. 
 Image
Hvis vi mot alle odds skulle få råd til å flytte tilbake, så er det jo Tjøme sånn som det er i dag vi er interessert i å bo på. Ikke et sted der alle nabohusene står tomme om vinteren, og hvor vi må sende barna på skole til Nøtterøy. Selvfølgelig er dette scenarioet muligens en smule overdrevet, men vi syns det er skummelt at mange godt voksne – også politikere – tenker mer på sin egen lommebok enn det å forskire at vi har et levende lokalsamfunn her også i fremtiden.
 
Anna Gjertsen (17) og Ingrid Fjellberg (18).

< Forrige   Neste >
     
Bakgrunn
 
Statistikk
 
Intervjuer
 
Debatt
   
List etter dato
 
Boplikt-tjome is hosted and designed by Iris Informatikk