Hjem
 
Antall besøkende:   35760
 
Gode grunner
 
Argumenter mot
 
 
 
Kontakt oss
 
 
Folkeaksjonen for boplikt


boligprisene
Tuesday 22. May 2007

Boligprisene

Tjøme Høyres representanter har gjentatte ganger hevdet at boplikten gjør boligprisen unaturlig lav. Men en artikkel i Tønsbergs Blad 5 mai viser at tross boplikt er boligprisene i Tjøme kommune på høyde med nabokommunene.

”Tallene (fra Statistisk sentralbyrå) viser at det er dyrest å kjøpe bolig på Nøtterøy med Tjøme på  annenplass” (Les Tønsberg Blad sin artikkel her)
” Ordførerkandidat for Høyre, Gunstein Sundene, har uttalt til Tønsbergs Blad at boplikten ligger som en klam hånd rundt Tjøme. Formann i Tjøme Høyre Tor Lie har uttalt at mange, spesielt unge familier, ikke våger å investere i bolig på Tjøme. De er redde for at prisutviklingen, som følge boplikten, ikke vil følge markedet for øvrig.”
Det kanskje mest interessante i artikkelen er kommentaren fra Tor Lie, formann i Tjøme Høyre:
” Dessuten er prinsippet om eiendomsrett viktig for Høyre. Folk må for lov til å bestemme selv over egen eiendom, sier Tor Lie til Tønsbergs Blad.”
Forøvrig virker det som om Tjøme Høyre er helt uanfektet av tallene Terje Wilhelmsen i TB har gravd fram. I et debattinnlegg i TB lørdag 19. mai fortsetter Anne Mitsem Borgersen på den gamle leksa:
”...det blir mer fristende (om boplikten oppheves) å investere i en bolig som følger samme prisutvikling som ellers i landet”

Image
Tjøme ligger på topp når det gjelder boligpriser i Vestfold

Og alt dette går tilbake til professor Normann Aanesland som i en artikkel i TB 9. mars hevdet:
”Når en kystkommune som Tjøme innfører boplikt, går verdien på helårsboliger ned. ... Dette fører igjen til at færre unge vil kjøpe eiendommer på slike steder. De unge tar ikke sjansen på å investere i bolig i en kommune der prisutviklingen ikke henger med prisutviklingen ellers i landet.”
Dette har de tydeligvis lært på kurs og noen skarve fakta skal ikke få dem ut av fatning.

Image
boligpris, Tjøme, Nøtterøy og Tønsberg

Image
utviklingen av boligprisene på Tjøme

Image
Utviklingen av boligprisene i hele landet

Image
Boligprisenes utvikling i Oslo


< Forrige   Neste >
     
Bakgrunn
 
Statistikk
 
Intervjuer
 
Debatt
   
List etter dato
 
Boplikt-tjome is hosted and designed by Iris Informatikk